Hari Anugerah Kecemerlangan 09

Tarikh        20 Nov 2009  (Khamis)
Masa          8.00-1.00 tengahari
Tempat     Dewan SK Gombak (1)

Hari Anugerah Kecemerlangan 2009 telah berlangsung dengan jayanya dengan izin Allah Subhanuhuwata’ala. Ianya adalah satu program kemuncak sekolah di mana anak-anak murid yang cemerlang dalam bidang akademik dianugerahi sijil-sijil kecemerlangan. Ia adalah satu pengiktirafan dan penghargaan pihak sekolah di atas kejayaan murid-murid di atas pencapaian yang cemerlang sepanjang tahun. Program yang julung-julung kali diadakan ini telah disambut dengan meriah di mana semua guru, ibu bapa yang terlibat, murid-murid dan orang ramai bekerjasa memeriahkan lagi sambutan pada kali ini.

 

Sambutan Hari Anugerah Kecemerlangan 2009 pada kali ini telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia En. Shashim Shah, Pegawai Khas Kementerian Pelajaran Malaysia. Beliau telah mengamanahkan bahawa peranan guru pada masa sekarang cukup mencabar. Selain daripada berperanan mendidik guru secara langsungnya berperanan sebagai motivator kepada murid-murid supaya kejayaan yang objektif dapat dicapai dengan jayanya.

Selain itu,  kerjasama ibu bapa juga amat penting  bagi memastikan anak-anak mendapat belaian bukan sahaja dari segi kasih sayang malah kemudahan dan keselesaan pembelajaran perlu dititikberatkan. Ibu bapa perlu membantu guru-guru dalam proses pembelajaran supaya perhubungan interaksi dua hala antara guru dan ibu bapa

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s